Balburger
De balburger is in principe een “gevallen Bal” alleen een maatje kleiner
Het is speciaal ontworpen voor op een rond broodje.
Als je geen tijd hebt om de gehaktballen te snijden voor broodje bal is dit het alternatief.
De balburger kan warm gemaakt worden in de Ballenkoning Jus maar bijvoorbeeld ook in een satésaus.
Ook voor de bakplaat en BBQ is dit een perfect product.
En het kan ook nog gefrituurd worden.
40 x ± 100 gram
9 x ±100 gram
- In de lekkerste jus van Nederland, de Ballenkoning Jus
Voor 1 liter neem 55 gram Ballenkoning Jus Kook 1 liter water en strooi de juspoeder al roerend er langzaam in. Zet het vuur op klein en laat de jus even pruttelen. Leg hier de Balburgers in en laat ze langzaam warm worden. Als je ze iets langer wil laten liggen maak je een au bain-marie Je neem t een grote en een iets kleinere pan. Doe een randje water in de grote pan. Zet hierin de kleine pan met Ballenkoning Jus die je net hebt gemaakt. Vul in de grote pan het water aan zodat het er niet overheen gaat. Zet op klein vuur en je kan het uren laten staan Zodat de Ballenkoning Jus heerlijk in de Balburgers kan trekken.
- In de magnetron;
Neem altijd een schaal met deksel hiermee voorkom je uitdroging
Als de Balburgers bevroren zijn eerst ontdooien op ontdooistand ± 3 minuten
Hierna nog ongeveer een minuut of 2 in magnetron verwarmen naar gelang de wattage
- In de oven
Op lage temepperatuur ongeveer 95 C
Bevroren ongeveer 45 minuten
Vers ongeveer 25 minuten
Ingrediënten
Doorstraald: Nee
Allergenen
gluten | schaal- dieren | ei | vis | pinda’s | soja | melk |
+ | + |
noten | selderij | mosterd | sesam | sulfiet | lupine | week- dieren |
Met | Kan sporen bevatten | Zonder | Niet aangeleverd |
+ | +/- | o |
Voedingswaarde
Product | |||
---|---|---|---|
Per 100 (g) | Per portie (160 g) | RI*/GDA | |
Energie (kJ/kcal) | 1285 / 310 | 2056 / 496 | 25% |
Vetten | 25.3 g | 40.5 g | 58% |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.8 g | 15.7 g | 78% |
Koolhydraten | 6.1 g | 9.8 g | 4% |
waarvan suikers | 0.4 g | 0.6 g | 1% |
Eiwitten | 14.1 g | 22.6 g | 45% |
Zout | 1.85 g | 2.96 g | 49% |