Gehaktbal

Gehaktbal pittig

De Originele Ballenkoning Gehaktbal! Al meer als 46 jaar een begrip. Een lekker pittig gekruide gehaktbal. Een must voor elke meatlover door zijn gewicht van 160 gram. Maak hem warm in onze Ballenkoning Jus en beleef de magie, ze noemen het niet voor niets het lekkerste balletje van Nederland!

10x 160 gram

15 x 160 gram

30 x 160 gram

35×130 gram

  1. In de lekkerste jus van Nederland, de Ballenkoning Jus

              Voor 1 liter neem 55 gram Ballenkoning Jus  Kook 1 liter water en strooi de juspoeder al roerend er langzaam in. Zet het vuur op klein en laat de jus even pruttelen. Leg hier de gehaktballen in en laat ze langzaam warm worden. Als je ze iets langer wil laten liggen maak je een au bain-marie Je neem t een grote en een iets kleinere pan. Doe een randje water in de grote pan. Zet hierin de kleine pan met Ballenkoning Jus die je net hebt gemaakt. Vul in de grote pan het water aan zodat het er niet overheen gaat. Zet op klein vuur en je kan het uren laten staan Zodat de Ballenkoning Jus heerlijk in de gehaktbal kan trekken.

  1. In de magnetron;

Neem altijd een schaal met deksel hiermee voorkom je uitdroging

Als de gehaktbal bevroren is eerst ontdooien op ontdooistand ± 3 minuten

Dan in de gehaktbal een kruis snijden tot ongeveer iets voorbij de helft.

Hierna nog ongeveer een minuut of 2 in magnetron verwarmen naar gelang de wattage

 

  1. In de oven

Op lage temepperatuur ongeveer 95 C

Bevroren ongeveer 45 minuten

Vers ongeveer 25 minuten

 

Maar ook koud is de gehaktbal van de Ballenkoning overheerlijk

Ingrediënten

varkensvlees , uien, PANEERMEEL GLUTEN, rundvet, gedeeltelijk geharde palmolie, KIPPEN-EI, paprika, kruiden en specerijen, rode pepers, water, gehydrolyseerd TARWE, EIWIT, glucosestroop, zuurteregelaar E260, suiker, conserveermiddel E211, stabilisatoren : E450(I), E451(I), E452(II) , smaakversterkers: E621, E631, anti-oxidant E300, kleurstof: paprika – concentraat, anti schuimmiddel E900

Voedingswaarde

Product

 Per 100 (g)Per portie (160 g)RI*/GDA
Energie= 1285 kJ2056 kJ25 %
Energie= 310 kcal496 kcal25 %
Vetten= 25.3 g40.5 g58 %
Waarvan verzadigde vetzuren= 9.8 g15.7 g78 %
Koolhydraten= 6.1 g9.8 g4 %
Waarvan suikers= 0.4 g0.6 g1 %
Eiwitten= 14.1 g22.6 g45 %
Zout= 1.85 g2.96 g49 %

*Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal).

Wettelijke allergenen

Receptuur bevatglutenbevattende granen, tarwe, ei
Receptuur bevat niet, maar kan sporen bevatten van 
Receptuur bevat nietrogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe, schaaldieren, vis, pinda’s, soja, melk, noten, amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten, selderij, mosterd, sesam, sulfiet (E220 – E228), lupine, weekdieren
 

Gehaktbal neutraal

De gehaktbal neutraal is de niet pittige versie van de Ballenkoning.
Heerlijk voor bij de maaltijd bijvoorbeeld-stamppot of puree.
Met de Ballenkoning Jus een heerlijke combinatie.het lekkerste balletje van Nederland!

10x 160 gram

15 x 160 gram

30 x 160 gram

 

  1. In de lekkerste jus van Nederland, de Ballenkoning Jus

              Voor 1 liter neem 55 gram Ballenkoning Jus  Kook 1 liter water en strooi de juspoeder al roerend er langzaam in. Zet het vuur op klein en laat de jus even pruttelen. Leg hier de gehaktballen in en laat ze langzaam warm worden. Als je ze iets langer wil laten liggen maak je een au bain-marie Je neem t een grote en een iets kleinere pan. Doe een randje water in de grote pan. Zet hierin de kleine pan met Ballenkoning Jus die je net hebt gemaakt. Vul in de grote pan het water aan zodat het er niet overheen gaat. Zet op klein vuur en je kan het uren laten staan Zodat de Ballenkoning Jus heerlijk in de gehaktbal kan trekken.

  1. In de magnetron;

Neem altijd een schaal met deksel hiermee voorkom je uitdroging

Als de gehaktbal bevroren is eerst ontdooien op ontdooistand ± 3 minuten

Dan in de gehaktbal een kruis snijden tot ongeveer iets voorbij de helft.

Hierna nog ongeveer een minuut of 2 in magnetron verwarmen naar gelang de wattage

 

  1. In de oven

Op lage temepperatuur ongeveer 95 C

Bevroren ongeveer 45 minuten

Vers ongeveer 25 minuten

 

Maar ook koud is de gehaktbal van de Ballenkoning overheerlijk

Ingrediënten

varkensvlees , uien, PANEERMEEL GLUTEN, rundvet, gedeeltelijk geharde palmolie, KIPPEN-EI, kruiden en specerijen, water, zout, gehydrolyseerd TARWE, EIWIT, glucosestroop, zuurteregelaar E260, suiker, conserveermiddel E211, stabilisatoren : E450(I), E451(I), E452(II) , smaakversterkers: E621, E631, anti-oxidant E300, kleurstof: paprika – concentraat, anti schuimmiddel E900

Voedingswaarde

Product

 Per 100 (g)Per portie (160 g)RI*/GDA
Energie= 1285 kJ2056 kJ25 %
Energie= 310 kcal496 kcal25 %
Vetten= 25.3 g40.5 g58 %
Waarvan verzadigde vetzuren= 9.8 g15.7 g78 %
Koolhydraten= 6.1 g9.8 g4 %
Waarvan suikers= 0.4 g0.6 g1 %
Eiwitten= 14.1 g22.6 g45 %
Zout= 1.85 g2.96 g49 %

*Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal).

Wettelijke allergenen


Receptuur bevatglutenbevattende granen, tarwe, ei
Receptuur bevat niet, maar kan sporen bevatten van 
Receptuur bevat nietrogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe, schaaldieren, vis, pinda’s, soja, melk, noten, amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten, selderij, mosterd, sesam, sulfiet (E220 – E228), lupine, weekdieren
To-top
Spring naar toolbar