Gehaktstaaf
De gehaktstaaf is zoals een pittige gehaktbal van de Ballenkoning.
Alleen hij is niet gebakken maar geweld.
Dit houdt in dat hij nog gefrituurd kan worden.
Maar ook voor de BBQ een perfect item.
Natuurlijk kan hij ook gewoon in de Ballenkoning Jus warm gemaakt worden.
Momenteel onbekend
- In de lekkerste jus van Nederland, de Ballenkoning Jus
Voor 1 liter neem 55 gram Ballenkoning Jus Kook 1 liter water en strooi de juspoeder al roerend er langzaam in. Zet het vuur op klein en laat de jus even pruttelen. Leg hier de Gehaktstaven in en laat ze langzaam warm worden. Als je ze iets langer wil laten liggen maak je een au bain-marie Je neem t een grote en een iets kleinere pan. Doe een randje water in de grote pan. Zet hierin de kleine pan met Ballenkoning Jus die je net hebt gemaakt. Vul in de grote pan het water aan zodat het er niet overheen gaat. Zet op klein vuur en je kan het uren laten staan Zodat de Ballenkoning Jus heerlijk in de Gehaktstaven kan trekken.
- In de magnetron;
Neem altijd een schaal met deksel hiermee voorkom je uitdroging
Als de Gehaktstaven bevroren zijn eerst ontdooien op ontdooistand ± 3 minuten
Hierna nog ongeveer een minuut of 2 in magnetron verwarmen naar gelang de wattage
- In de oven
Op lage temepperatuur ongeveer 95 C
Bevroren ongeveer 45 minuten
Vers ongeveer 25 minuten
Ingrediënten
Voedingswaarde
Product
Per 100 (g) | Per portie (160 g) | RI*/GDA | |
---|---|---|---|
Energie | = 1285 kJ | 2056 kJ | 25 % |
Energie | = 310 kcal | 496 kcal | 25 % |
Vetten | = 25.3 g | 40.5 g | 58 % |
Waarvan verzadigde vetzuren | = 9.8 g | 15.7 g | 78 % |
Koolhydraten | = 6.1 g | 9.8 g | 4 % |
Waarvan suikers | = 0.4 g | 0.6 g | 1 % |
Eiwitten | = 14.1 g | 22.6 g | 45 % |
Zout | = 1.85 g | 2.96 g | 49 % |
Wettelijke allergenen
Receptuur bevat | glutenbevattende granen, tarwe, ei |
Receptuur bevat niet, maar kan sporen bevatten van | |
Receptuur bevat niet | rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe, schaaldieren, vis, pinda’s, soja, melk, noten, amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten, selderij, mosterd, sesam, sulfiet (E220 – E228), lupine, weekdieren |